Tripsrovmidd Neoseiulus cucumeris er billig, kan settes ut forbyggende og gjør en god jobb med å holde angrepet av trips under kontroll på potteplanter.
Forebyggende utsett av rovtegen Macrolophus pygmaeus etter planting bidrar til at det blir lettere å holde eventuell angrep av mellus under kontroll i tomat senere i sesongen.
I salat selges alle grønne plantedeler. For økonomien i produksjonen er det dermed viktig at plantene vokser og utvikler seg så optimalt som mulig. I forsøket beskrevet under ble biostimulanter testet ut i salatproduksjonen for å se om dette ville påvirke produksjonen og sluttproduktet i positiv retning.
Noen mener at plantevernmidlene som brukes i dag ikke er så farlige som tidligere. Andre liker ikke å bruke plantevernmidler og vil helst unngå dem. Noen «ser litt mellom fingene» og stoler på at det går bra. Holdningen gjenspeiler seg tydelig i hvordan plantevernmidler oppbevares og håndteres i eget gartneri.
Bruken av vekstregistering kjenner vi særlig fra tomatproduksjon og fra forsøksarbeid. Men metoden brukes også i agurk, og med rett bruk kan den bli en god hjelp for gartneren.
I 2008 ble bladskimmel påvist i Impatiens walleriana for første gang i Norge. Den aggressive soppsykdommen førte til at mange kuttet ut denne produksjonen i de påfølgende årene og at andre alternative planteslag ble valgt til planting på kirkegårder og i offentlige anlegg for å unngå problemet.