Torsdager frem til 9. april arrangerer frukt- og bærteamet i NLR Viken sin versjon av webinarserien "Lunsj med fag". Serien vil bestå av korte foredrag med aktuelle temaer for frukt- og bærdyrkere. Vi starter klokka 11.00, og håper at du vil tilbringe lunsjpausen din med oss.

Det kreves ingen påmelding til "Lunsj med fag", bare trykk på møtelenken når møtet nærmer seg. Du trenger ikke laste ned noe program for å delta, men du må være koblet til internett. Møtelenke blir sendt ut med mail til medlemmer i "Nytt om frukt- og bær" og vil også være tilgjengelig via Facebook-gruppen "Frukt og bærdyrkere i NLR Viken". Dersom du skulle ha mottatt lenke til møter, men ikke har fått den kan du ta kontakt med din frukt- eller bærrådgiver i NLR Viken.

Vi starter presis klokken 11.00, så vær på plass i god tid og send gjerne inn skriftlige spørsmål underveis i webinaret. Webinaret vil vare i omtrent 30 til 40 minutter, med tid til å besvare spørsmål til slutt.

Plan Lunsj med fag frukt og baer

Presentasjon av webinarene:

4. februar: Etablering av fruktfelt og støtte fra Innovasjon Norge

Med Gaute Myren, rådgiver NLR Viken

Har du lyst til å etablere et nytt fruktfelt, men er litt usikker på hvor du skal starte? Lurer du på om du kanskje kan få støtte til fruktfeltet ditt og hvordan du skal forholde deg til Innovasjon Norge? Rådgiver Gaute tar for seg de viktigste aspektene ved etablering av nye fruktfelt og kontakt med Innovasjon Norge.

10. februar: Gjødsling og gjødselplanlegging til frukt

Med Gaute Myren, rådgiver NLR Viken

Onsdag 10. februar vil Gaute snakke om gjødsling og gjødselplanlegging til frukt. Han vil si litt om hvordan han tenker han når han lager gjødselplaner for dyrkere, og hvorfor det er viktig med en god gjødselplan.

25. februar: Optimal sprøyteteknikk ved bruk av tåkesprøyte

Med Gaute Myren, rådgiver NLR Viken

Det er mye man skal tenke på når man håndterer sprøytemidler, Gaute Myren tar for seg de viktigste faktorene for å oppnå optimal sprøyteteknikk ved bruk av tåkesprøyte.

4. mars: Bladgjødsling i jordbær og bringebær

Med Stanislav Strbac, rådgiver NLR Viken

Når skal du bladgjødsle? Og hvor ofte? Stanislav tar for seg de viktigste aspektene ved bladgjødsling i jordbær og bringebær.

18. mars: Ugras i jordbær

Med Ingvill Hauso, rådgiver NLR Viken

Ingvill går igjennom de viktigste ugrasartene i jordbær og forteller hvordan du skal bekjempe dem.

25. mars: Solbærgallmidd og andre skadedyr i Ribes

Med Sigrid Mogan og Line Beate Lersveen, rådgivere NLR Viken

Sigrid og Line Beate tar for seg de viktigste skadedyrene i solbær, rips og stikkelsbær.

9. april: Økologisk bringebær

Med Stanislav Strbac, rådgiver NLR Viken

Stanislav tar for seg alt som er viktig å huske på når man skal dyrke bringebær økologisk.