Markvandring i høstraps og webinar om presisjonsgjødsling 23. november

17.11.2020 (Oppdatert: 18.11.2020) Ingvild Evju, John Ingar Øverland

Vi tar en kikk på høstrapsen før innvintring. Markvandring i Ramnes kl. 12 og påfølgende webinar kl. 18.30. Vi reiser innom 4 ulike etableringsmetoder. På webinaret bruker vi innsamlet materiale fra markvandringen til å planlegge presisjonsgjødsling med CropSAT og Atfarm.

Direktesådd høstraps er en av etableringsmetodene vi skal innom på markdagen. Foto: Julie Wiik

 

Velkommen til markvandring og webinar om presisjonsgjødsling i høstraps 23.november!

På markvandringen ser vi på hvordan plantene har utvikla seg, hvor mange døgngrader som er oppnådd og hvordan vi tar en klippeprøve for å vurdere nitrogenbehovet til våren.

Vektene vi klipper ute tar vi med oss «inn» og viser dere på webinar kl 18.30 hvordan det kan brukes til variabel gjødsling. Det er mulig å være med på en eller begge arrangementer denne dagen. 

 

Markvandring kl. 12.00

Runden på markvandringen er samme runde som markdagen i begynnelsen av september. Her kan du lese rapport fra markdagen i september, og lese om de ulike etableringsmetodene de fire dyrkerne har valgt: Sikre god etablering av høstraps for vellykket overvintring

Du trenger ikke å ha vært med på markvandringen i september for å bli med denne gangen.

 

Oppmøte:

Vi møtes på Klopp i høstrapsen til Bjørn Victor Folkvord, så kjører vi videre og ser på høstrapsen hos Mari og Hans Wilhelm Wedel Jarlsberg, Heianveien 231. Så avslutter vi med å se på høstrapsen til Knut Søyland og Lars Kr Rustan, og Frode Riis, Kileveien 175.

Kjøreruta finner dere her: https://kart.gulesider.no/m/pwC0f  

På grunn av corona-situasjonen ønsker vi påmelding her

 

Webinar: presisjonsgjødsling i høstraps og andre vekster kl. 18.30

Etter markvandringen i høstrapsen samles vi på web kl. 18.30 for å se hvordan «avlingene» vi klipte ute i felt kan brukes for å gjødsle variabelt i høstrapsen. 

Program: 

  • Jan Eivind Kvam Andersen i Yara viser hvordan vi kan bruke Atfarm for presisjonsgjødsling. 
  • NLR Viken viser tilsvarende med CropSat. 
  • Til slutt ser vi på resultater fra presisjonsgjødsling i timoteifrøeng i 2020 hvor N-tester ble benyttet i kombinasjon med CropSat. 

 

Det er ikke påmelding til webinaret. Klikk deg inn på denne lenken i god tid før start 18.30: Click here to join the meeting Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.