Løfter teknikkfaget med fagmøte

10.01.2020 (Oppdatert: 11.03.2020)

6. og 7. februar holdes hele 26 fagforedrag om maskinteknikk og presisjonslandbruk på NLR Teknikkmøtet på Gardermoen. Fra NLR Viken stiller mellom andre rådgiver Julie Wiik og bonde Jon Herman Wold-Hansen.

(Foto: Åsmund Langeland)

Julie Wiik har nylig gjort et stort arbeid for å fordype seg i faste kjørespor, og Jon Herman Wold-Hansen er en av de første bøndene i Norge til å bruke metoden. Om få år er det grunn til å tro at faste kjørespor er en standard på svært mange bruk. Hvorfor? Det får du vite når Julie og Jon Herman entrer scenen under teknikkmøtet.

− Her kommer det en hel flokk med flinke bønder, rådgivere og spesialister, som stiger opp på podiet for å berette om sine erfaringer med alt fra robotisert ugraskamp til gjødselbiler, framhever Julie.

Noe for enhver smak

− Ett av målene med NLR Teknikkmøtet er å heve kunnskapen om hva som finnes av utstyr, og hvordan du utnytter dette på best mulig måte, forteller Jogeir M. Agjeld, ansvarlig for teknikksatsinga i NLR.

Foredragsholderne kommer fra hele landet, og representerer et vidt spekter av produksjoner og maskintyper. Her får du høre hvorfor en bonde i Østfold sverger til liten traktor til tross for stor drift, du får forklart hva Iso-bus er fra en av landets aller fremste eksperter, og du får en gjennomgang av hva som finnes av aktuelt presisjonsutstyr på markedet.

Møtet skal være like aktuelt, samme om du driver med korn, grovfôr, poteter, grønnsaker eller andre produksjoner. Det er også et håp om at du finner noe som kan fenge, enten du driver med minimalt med elektronisk bistand, eller om du er i tetsjiktet på presisjonsdyrking.

Nederlandsk høydepunkt

NLR er stolte over at nederlandske Jacob Van Den Borne deltar med et lengre innlegg. Han regnes som en av verdens fremste presisjonsbønder, samtidig som han er anerkjent for å snakke jordnært, praktisk og tydelig. 

 Lær av andre og av hverandre

Foruten de 26 ulike foredragene, har du god mulighet til å diskutere fag med kollegaer fra hele landet. Torsdag kveld blir det maskinteknisk festmiddag med norske råvarer, og på fredag er det satt av ei romslig økt til fagmingling, der det er lagt til rette for at du lett skal finne andre å snakke med som har de samme interessene som deg.

Vel verdt å bli med på!

Program og påmeldingsskjema finner du her. Påmeldingsfristen er 27. januar.

− Jeg håper virkelig at jeg treffer mange fra NLR Viken sitt distrikt på Gardermoen disse dagene, for her er det mye nyttig kunnskap å hente med seg hjem, kommenterer NLR-rådgiver Julie Wiik.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.