Bli med i en dyrkingsgruppe!

24.01.2020 (Oppdatert: 11.03.2020)

I en dyrkingsgruppe samles medlemmer og rådgivere for å diskutere, lære og løse problemer sammen. Vi tilbyr nå dyrkingsgrupper innenfor tema korn, økologisk og grovfôr. Meld deg på for å øke din kompetanse og bli kjent med flere kollegaer!

Foto: Morten Berntsen / NLR Innlandet Foto: Morten Berntsen / NLR Innlandet

I dyrkingsgruppene samles flere medlemmer sammen med en av rådgiverne i NLR Viken og diskuterer aktuelle tema. I gruppene deles erfaringer med hverandre. Dette er en god mulighet for økt kompetanse og bygge nettverk med kollegaer!

Tema som diskuteres i gruppene varierer gjennom sesongen, og kan være både spontane og planlagte tema. Dette kan for eksempel være:

  • Planlegging av vekstsesong
  • Sortsvalg
  • Ugress, skadedyr og plantesykdommer, og bekjempelsesstrategier
  • Gjødslingsstrategi
  • Jord
  • Klima- og miljøspørsmål
  • Oppsummering av vekstsesongen

 

Som deltaker har du stor mulighet til å forme samlingene. Under kan du lese mer om de ulike gruppene vi tilbyr. Vi håper å se deg i en av våre dyrkingsgrupper denne sesongen!

Klikk her for påmeldingsskjema til dyrkingsgruppe

 

Korn

I dag har vi 10 dyrkingsgrupper på korndyrking. Dyrkingsgruppene er i dag fordelt geografisk, så du kan bli kjent med kollegaer i ditt nærområde. Hvor ofte gruppen treffes er avhengig av hva du og dyrkingsgruppen ønsker. I den mest aktive delen av sesongen har vi flere grupper som møtes ukentlig, der samlingene varer i 1-2 timer. Deltakelse i en dyrkingsgruppe koster 2450,- pr. bruk.

 

Økologisk korn og frø

Vi ønsker å starte opp en økologisk gruppe med fokus på korn og frø. Her har vi interne midler å bidra med, prisen for den økologiske gruppa blir 1000,- pr. bruk.

 

Grovfôr

Flere har meldt interesse for en dyrkingsgruppe på gras. Er dette et ønske for flere? Her er det ikke behov for å møtes så ofte som på korn og frø, men 3-4 ganger i løpet av sesongen kanskje? I en slik gruppe er det også nyttig med et vintermøte for å oppsummere avling, og gjennomgå nærings- og mineralanalyse av graset. Prisen for grovfôrgruppa blir denne sesongen 1000,- pr. bruk.

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.