Markdag om vekstavslutning i potet

11.09.2019 (Oppdatert: 11.09.2019)

NLR Viken i samarbeid med Findus inviterer til markdag 24. september kl 8-10 med oppmøte ved Hedrum Kirke i Larvik (Hedrumveien). Vi starter med å se på demofelt i Asterix hos Karl Robert Bergan og deretter felt i Innovator hos Arne og Kristian Løwe. Deretter vil det bli fokus på stengelknusing med visning og forhåpentlig kjøring av ulikt utstyr.

Demofelt risdreping. Foto: Siri Abrahamsen

2019 er siste året vi kan bruke Reglone for å svi ned riset i potet. For kommende sesong vet vi per dags dato ikke om vi får godkjent Spotlight Plus som et alternativ kjemisk middel for risdreping. Mattilsynet arbeider med saken. På markdagen vil vi se på demofelt som viser effekten av Spotlight Plus og et par andre sprøytemidler enten alene eller i kombinasjon med risknusing.

Mekanisk risdreping kan bli mer nødvendig framover og temaet diskuteres. Røsholt Maskin stiller med Struik risknuser, Eikmaskin/Grimme Skandinavien med Grimme knuser, Glåmdal Maskin med Baselier risknuser og Lena Maskin med AVR risknuser.

Se hele programmet

 

Vekstavslutning med Reglone har i mange år vært et svært viktig tiltak for å oppnå riktig kvalitet og størrelse på potetene, få knollene raskest mulig skallfaste, for å stoppe virusoverføring til settepotetene og ikke minst for å hindre smitte av tørråte fra riset til knollene under opptak.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.