Lager 2020

22.11.2019 (Oppdatert: 03.02.2020) Lars-Arne Høgetveit, Torgeir Tajet

Lager 2020 går av stabelen 11. og 12. mars. Se hele programmet her!

På dag to er det tre parallelle sesjoner for grønnsaker, poteter, frukt og bær. Innenfor grønnsaker er dagen satt av til avslutningseminar for prosjektet Optirot - Optimalisering av råvarer og teknikk for bedre kvalitet og redusert svinn under lagring av rotgrønnsaker. (Foto: Gerd Guren)

NIBIO og Norsk Landbruksrådgiving inviterer til seminaret Lager 2020.

Seminaret er rettet mot produsenter som lagrer ferske vegetabiler og andre interesserte.

Første dag er en felles generell dag om lager og lagring og vil blant annet omhandle hvordan et kjølelager fungerer, kjølemedier, dimensjonering av lagre og prinsipper og styring av ulike typer lagre. Deltakerne får informasjon om tilbudet "Lagersjekken", et nytt rådgivingsprodukt fra NLR som skal avdekke feil. Beregning av kjølebehov og kostnader vil også løftes på timeplanen.

Det vil på dag 2 være tre parallelle seksjoner for frukt og bær, grønnsaker og poteter. Innen grønnsaker vil dagen brukes til avslutning for prosjektet Optirot; "Optimalisering av råvarer og teknikk for bedre kvalitet og redusert svinn under lagring av rotgrønnsaker". Innen frukt og bær vil biologiske prosesser etter høsting, emballasje, lagersjukdommer, rett høstetid, nedkjøling, kjølerutiner under transport samt erfaring med kjølelager for stå i fokus. På potetprogrammet står ulike ventilasjonssystemer, analyse av luftstrømmer i et lager, lagerstyring, lagersjukdommer, etylenbehandling av settepotet mm.  

Alle relevante firma som leverer utstyr til lagre er innbudt til å holde stand.

Seminaret arrangeres på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport ved Gardermoen.

Hele programmet finner du her!Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.