Spennende dager på Frukt- og bærseminar 2017 i Drammen

20.03.2017 (Oppdatert: 21.03.2017) ,  Gaute Myren | Nyhet

På frukt- og bærseminaret ble det satt fokus på dagsaktuelle temaer for frukt og bærdyrkere. Over 200 deltakere fikk med seg siste nytt innen næringen.

Foto: Stanislav Strbac

På frukt- og bærseminaret blir det satt fokus på dagsaktuelle temaer for frukt og bærdyrkere. Myndighetene åpnet for import av plantemateriale av jordbær, eple og pære i 2016. Dette gir mulighet for nye produksjonsmetoder for jordbær og raskere fornying av fruktfelt. Omsetningen ønsker forlenget sesong for norske jordbær. Jordbærplanter som er produsert i Nederland/ Belgia har ferdig utviklede blomsterknopper. Dette betyr at dyrkerne kan plante og høste jordbær to måneder etter planting. Fram til medio september blir det mulig å ha norske jordbær på markedet!

Les meir om foredragene her.

Dyrkerne ser mulighet for å dyrke jordbær og andre bærvekster i substrat i plasttunneler. På den måten unngås jordboende soppsjukdommer og gråskimmel som er en stor utfordring for dyrkerne. De fleste kjemiske soppmidlene som dyrkerne har til rådighet har sopporganismene utviklet resistens mot.

Mange spørsmål omkring substratdyrking blir tatt opp på seminaret i Drammen denne uka.

 

Plante- og trehelse er svært viktig for dyrkerne. Import av plantemateriale er bra, men kan føre nye eller mer skadedyr og sjukdommer, til tross for strenge importreguleringer.

 

Dyrkerne er pålagt å dyrke i henhold til prinsippene for Integrert plantevern. Dette betyr at plantevernmidler skal være et siste alternativ når andre metoder er tatt i bruk. Forebyggende tiltak, biologisk plantevern, alternative tiltak, sprøyting etter varsel, resistente sorter m.m. inngår i integrert plantevern

 

Det var to intense dager med foredrag og erfaringsutveksling for dyrkere, forskere, rådgivere, forvaltning, firmafolk og andre når 200 deltakere møtes onsdag og torsdag i Drammen.

Omtale av noen av foredragene

 

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.