Hønsehirse og svartsøtvier på agendaen

Amfiet på Gjennestad ble godt fylt opp med ca 65 personer da temaet - Hvordan skal vi ta kontrollen over hønsehirse og svartsøtvier i 2017 - ble satt på agendaen.

Les mer ›

Spennende dager på Frukt- og bærseminar 2017 i Drammen

På frukt- og bærseminaret ble det satt fokus på dagsaktuelle temaer for frukt og bærdyrkere. Over 200 deltakere fikk med seg siste nytt innen næringen.

Les mer ›

Årsmøte 2017

Velkommen til årsmøte i NLR Viken.

Les mer ›

Dyrking av jordbær og bringebær i substrat

Dyrking under tak og i torv eller kokus er ønska av omsetnaden for å utvide sesongen og å gjere bærleveringa meir forutsigbar.

Les mer ›

Personalsamling og strategiarbeid i NLR Viken

Den 15. og 16. februar var ansatte og styret samlet for å jobbe med ny strategiplan for NLR Viken.

Les mer ›

Tre rådgivere fikk Norges Vel sin medalje for lang og tro tjeneste

På personalsamlingen til NLR Viken 15. og 16. februar ble tre rådgivere satt ekstra stor pris på og ble tildelt "Det kongelige Selskap for Norges Vel sin medalje for lang og tro teneste".

Les mer ›

Jord- og kompostfagdag 10. mars i Lier

Hva vinner vi på å tilrettelegge for bedre jordkvalitet med mer organisk materiale?

Les mer ›

Program Frukt- og bærseminar 2017

Programmet til Frukt- og bærseminar 2017 er klart. Vi er åpne for påmelding.

Les mer ›

Økologisk grupperåd for Veksthus

Det ble diskutert organisk gjødsel og økologisk regelverk for veksthus, da en gruppe gartnere med nysgjerrighet på økologi møtes til Økologisk Grupperåd.

Les mer ›

Bedre utnyttelse av husdyrgjødsel

Foredragene av Oddbjørn Kval-Engstad i NLR Innlandet vil gi deg god kunnskap om hvordan en skal få best utnyttelse av husdyrgjødsel og biogjødsel.

Les mer ›

Presentasjoner og sortsliste fra oppsummeringsmøte grønnsaker er tilgjengelig her

Den 6. desember arrangerte vi oppsummeringmøte for grønnsaksdyrkerne (hovedsaklig kålvekster, salater og sellerier) på Foss gård i Lier.

Les mer ›

Forsøksteknikker

Vi søker etter en forsøkstekniker i 60 - 100 % stilling.

Les mer ›

Tunge maskiner – Hva skjer i jorda?

Jordpakking i djupere lag, er et faktum når det kjøres med tungt utstyr. Jordpakking i djupere lag er så å si upprettelige.

Les mer ›

Kompost-besøk på Lindum

Vi besøkte gjenvinningsstasjonen Lindum i Drammen, for å se på kompost. Her fikk vi mulighet til å stille en masse spørsmål, og til å se på de ulike typer av kompost som lages på Lindum.

Les mer ›

Grønt i fokus nr 4

Blad nr 4 er kommet i postkassen. Den innholder mye spennede lesing.

Les mer ›

HMS kurs

Bruk vinteren til å få på plass det en må ha av HMS-kompetanse. Arbeidsmiljøloven pålegger alle som er leder for en virksomhet å kunne dokumentere HMS-kompetanse.

Les mer ›

Robotene kommer i landbruket

Det er gode utsikter til å erstatte manuelt arbeid med robot og automatisering i landbruket om vi skal tro foredragsholderne på møtet til Oslofjorden frukt og bær.

Les mer ›

Lite soppsykdom i kinakål i høst

Varen man tar ut fra et lager blir aldri bedre enn det man la inn. Det er derfor viktig å holde skadedyr og sykdomsangrepene unna lagerholdene. Så langt i høst ser åkrene forholdsvis rene ut.

Les mer ›

Gode innhøstingsforhold

Varmen og tørrvær har gjort innhøstingen lettere enn vanlig. For målestasjonen i Drammen ligger vi 3,5 grader høyere enn normalen siste 30 dagar.

Les mer ›

Eiksenteret Stokke låner bort Massey Ferguson til NLR Viken

Eiksenteret Stokke har de siste 3 årene levert nye traktorer til NLR Viken før våronna og til høstsåingen. VI får låne en ny traktor med ønsket utstyr og dekkutrustning, tilpasset vår forsøkssåmaskin.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste side