Markvandring - pollinerende insekter

04.08.2020 (Oppdatert: 05.08.2020)

Tid: -
Sted: Basbergveien 161, Tønsberg


Tirsdag 11. august kl 10.00 samles vi til en liten markvandring i rødkløverfrøenga hos Ole Henrik Aker i Slagen, Basbergveien 161. Tema pollinerende insekter, villbier (humler). Vi får med oss en humleekspert på markvandringen, Karin Westrum fra Sandefjord. Hun har tidligere deltatt i pollineringsprosjektet til NIBIO og Norsk Frøavlerlag. Hun har seinere også hatt egne prosjekter med registrering av slåttehumle.


Humle i rødkløver

Markvandringen er en del av et prosjekt vi har med tiltak for pollinerende insekter hvor vi blant annet har sådd til et areal i Sandefjord med blomsterfrøblanding fra NIBIO Landvik.
I følge den engelske forskeren Dave Goulson var det mangel på blomstrende arealer og (rød)kløver som var viktigste årsaker til at slåttehumle ble borte i England, og at noen andre arter ble svært sjeldne (se bøkene hans «Mitt liv med humler» og «Humlejakt».

I tillegg til humlene tar vi en titt innom et demofelt med nedsviingsmidler i rødkløver, det blir en egen markdag senere om dette, men det kan være interessant å se effekten av midlene en uke etter sprøyting.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.