Bekjemping av ugras i knollselleri

31.01.2019 (Oppdatert: 16.08.2019)

I Lier har Proman gitt kraftig veksthemming i behandling 6 og 7 og redusert avling sammen med Centium. Behandling 5 (15 ml Legacy og 75 ml Fenix + 100 ml Boxer) har gitt høyest avling. Feltet hadde lite ugraspress. Fenix aleine som B-sprøyting har ikke holdt unna ugras som spirer etter at A-sprøytinga ikke virker lenger. I Frosta-forsøket var det ikke spesielt mye skade av Proman, men heller ikke fullstendig kontroll på et ugrasrikt felt. Formålet var å utprøve Legacy + Fenix som A-sprøyting (Fenix som B-spr.), spesielt mot svartsøtvier.

Forsøksrapporten finner du her

Forsøket er skrevet av Jan Netland og Therese W. Berge i samarbeid med Jon Olav Forbord/Tonje Aspeslåen (NLR Trøndelag, Frosta) og Hans H. Helmen (NLR Viken, Lier). Finansieringen kommer fra prosjektmidler direkte til NLR gjennom Jordbruksavtalen (småkulturer/NLR) i Lier og av dyrkere for feltet som lå på Frosta.

KonklusjonI Lier-forsøket har Proman gitt kraftig veksthemming i behandling 6 og 7 og også redusert avling sammen med Centium. Behandling 5 har gitt høyest avling. Fenix aleine som B-sprøyting har ikke holdt unna ugras som spirer etter at A-sprøytinga ikke virker lenger. I Frosta-forsøket var det ikke spesielt mye skade av Proman.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.