Dyrkingsveiledning for åkerbønner 2020

25.01.2020 John Ingar Øverland

Dyrkingsveiledningen for åkerbønner er oppgradert til 2020-versjon! Åkerbønner gir god tilgang på norskprodusert protein og vi ser at interessen for denne kulturen øker. Nå kommer det også såvare av de "tidlige" Finske sortene Sampo og Louhi for fullt og gir bedre muligheter for å så høstkorn etter åkerbønner på de tidligste områdene og mulighet for å dyrke åkerbønner også på de områdene med litt kortere veksttid.

Columbo åkerbønner i full blomst

Åkerbønner er en svært god forgrøde til mathvete og egner seg godt i økologisk produksjon. Proteininnholdet er ca 30 % og som råvare for kraftfor kan åkerbønner erstatte import av Soya. Dyrkingsveiledningen er oppdatert med mer informasjon og ny informasjon

Åkerbønner (Vicia faba) er en ettårig belgvekst,og som erter og vikker kan den med hjelp av rhizobiumbakterier samle nitrogen selv. Åkerbønner er en svært god forgrøde til mathvete og egner seg godt både i  økologisk og konvensjonell produksjon. Proteininnholdet er ca 30 % og som råvare for kraftfor kan åkerbønner erstatte import av Soya.

Last ned dyrkingsveiledningenFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.