Lokale

Frisk Salat - prosjektet avsluttet

Prosjektet Frisk Salat i Rogaland, Storknolla råtesopp - biologi og bekjempelse ble avsluttet ved utgangen av 2015, etter tre år med studier av soppsjukdommen forårsaket av Sclerotinia spp. i salat.

Les mer ›

Levende matjordprosjektet 2014: Utprøving av ulike typer kompost i økobrokkoli.

Hovedfokuset i prosjektet har vært å gjenskape et levende jordsmonn med et rikt biologisk mangfold. Denne rapporteringen tar for seg resultatene fra forsøk utført i sesongen 2014.

Les mer ›

Salatinspirasjon i England

Norske salatdyrkere reiste sammen med NLR-rådgiverne i Norge, LOG, Norgro og nordiske rådgivere til England 1.-3. september i år.

Les mer ›

Tidlig gulrota sås

Det skal være laglig når en jordarbeider og sår. Under kan du kort lese litt om hvordan du vurderer laglighet.

Les mer ›

Leiejord - pH og ugras

Hvert år ser vi surjordskade i grønnsaker. Konsekvensen er at dyrkerne allikevel må dekke alle kostnadene med produksjon, med unntak av høsting, pakking, frakt, men går glipp av inntektene.

Les mer ›

Bønner til konservesindustrien

Status for åkeren rett etter oppspiring er ofte lik status for avlingsnivå en oppnår omkring 2,5 måned senere. Les mer i linken under om viktige momenter for å lykkes i produksjonen.

Les mer ›

Steinnedlegging i løk

Steinrik jord kan gi utfordringer for både setting og høsting av løken. En steinnedlegger kan gjøre beddet relativt steinfritt i de øvre 5-10 cm.

Les mer ›

Laglighet og jordpakking

Skal vi oppsummere kort blir det at god laglighet, færrest mulig kjøringer og ikke for tungt akseltrykk er det viktigste for å redusere pakking nedover i jordsjiktet – slik at vi ikke får redusert luft-, vann- og næringsomsetting. Pakkingen i de helt øvre centimeterne påvirkes selvsagt av lufttrykket, men faktorene laglighet/kjøringer/akseltrykk er avgjørende for dypere pakking. Les hele oppslaget under.

Les mer ›

Knollselleri til lager - fagtur til Nederland

Med bakgrunn i ønsket om lenger lagersesong for norsk knollselleri, reiste 9 dyrkere sammen med Gartnerhallen, Norgro og Norsk Landbruksrådgiving til Zeeland sørvest i Nederland for å besøke 3 dyrkere og en maskinentreprenør. Bejo Zaden viste rundt og gjorde sitt til at deltakerne satt igjen med mye nyttig informasjon rundt dyrking, maskiner, lager og kjøleteknikk.

Les mer ›