Lokale

Frisk Salat - prosjektet avsluttet

Prosjektet Frisk Salat i Rogaland, Storknolla råtesopp - biologi og bekjempelse ble avsluttet ved utgangen av 2015, etter tre år med studier av soppsjukdommen forårsaket av Sclerotinia spp. i salat.

Les mer ›

Nitrat i plantesaft og jord

Med ønske om å finne bedre metoder for å bestemme behovet for delgjødsling i grønnsaker, ble det sammenlignet ulike analyser i jord og planter fra 9 isbergsalatfelt og 4 hodekålfelt i Norge i 2015.

Les mer ›

Setting av kepaløk - når kan det gjøres fremover?

Det nærmer seg så smått setting av kepaløk under plast. Du får noen tips om settetemperaturer i stoffet nedenfor.

Les mer ›

Sprøyteteknikk mot kålmøll

Kålmøllbekjempingen var utfordrende i 2013 og -14 og god gjennomføring av sprøytingen var en forutsetning for å lykkes.

Les mer ›

Storskalaforsøk med kompost i knollselleri 2014

Bredspreding av kompost før planting i tillegg til vanlig gjødselstrategi har i to forsøk gjennomført i 2013 og -14 gitt positiv effekt på avlingsmengden av knollselleri.

Les mer ›

Nitrat- og kaliummålinger i grønnsaker

I gjødselforsøk i knollselleri med utprøving av ulik gjødselpraksis for N og K ble det gjennomført regelmessige og sammenlignbare registreringer av nitrattilstanden i jord og plantesaft.

Les mer ›

Salatinspirasjon i England

Norske salatdyrkere reiste sammen med NLR-rådgiverne i Norge, LOG, Norgro og nordiske rådgivere til England 1.-3. september i år.

Les mer ›

Gjødsling og lagring av knollselleri

Det er stor interesse for å utvide norsk sesong for rotgrønnsaker. NLR Sørøst og NLR Viken gjennomførte i 2014 henholdsvis gjødslingsfelt i rotpersille og knollselleri.

Les mer ›

Kepaløk – settetemperaturer

Det nærmer seg så smått setting av kepaløk under plast. Mer kunnskap om dette får du under.

Les mer ›

Tidlig gulrota sås

Det skal være laglig når en jordarbeider og sår. Under kan du kort lese litt om hvordan du vurderer laglighet.

Les mer ›

Gulrotsugerprosjektet 2011-2013 kort oppsummert

Gulrotsugerprosjektet 2011-2013 er kort oppsummert i linken under.

Les mer ›

Kule- og ranke lagring av gulrot

For noen få produsenter kan det være aktuellt å kule- ranke lagre gulrot fra noen uker til 2-3 måneder. Men uansett bør en tenke på noen punkter slik at svinnet blir begrenset så mye som mulig.

Les mer ›

Soppbekjempelse i løk og gulrot

Under finner du Forslag til forebyggende bekjemping av ulike soppsjukdommer i løk og gulrot.

Les mer ›

Valg av dyser til soppsprøyting i løk og purre

Mange dyser som benyttes i dag i løkåkrene er nok dyser som gir begrenset dekning av midlene på lesiden av kjøreretningen. Les mer under om hvilke dyse du bør benytte bl.a.

Les mer ›

Bønner til konservesindustrien

Status for åkeren rett etter oppspiring er ofte lik status for avlingsnivå en oppnår omkring 2,5 måned senere. Les mer i linken under om viktige momenter for å lykkes i produksjonen.

Les mer ›

Kålrot fagmøte

Mer en 20 kålrotprodusenter fra 5 fylker, og i tillegg 5 rådgivere på grønnsaker, FMLA Telemark, L.O.G.

Les mer ›

Steinnedlegging i løk

Steinrik jord kan gi utfordringer for både setting og høsting av løken. En steinnedlegger kan gjøre beddet relativt steinfritt i de øvre 5-10 cm.

Les mer ›

Grubbing

Det er både ulemper og fordeler med å grubbe.

Les mer ›

Laglighet og jordpakking

Skal vi oppsummere kort blir det at god laglighet, færrest mulig kjøringer og ikke for tungt akseltrykk er det viktigste for å redusere pakking nedover i jordsjiktet – slik at vi ikke får redusert luft-, vann- og næringsomsetting. Pakkingen i de helt øvre centimeterne påvirkes selvsagt av lufttrykket, men faktorene laglighet/kjøringer/akseltrykk er avgjørende for dypere pakking. Les hele oppslaget under.

Les mer ›

Spirevanning pga tilslamming/skorpedanning i gulrot?

Vi gikk på en skikkelig smell i Vestfold omkring 2008 da det ble et utstrakt behov for spirevanning pga forsommertørke – det ble den gang nok ikke gjort etter boka dvs at det hos flere kun ble gjort en enkel behandling og en holdt ikke frø/rot fuktig lenge nok til gulrota var oppe. Et annet problem er skorpedanning der spirevanning for å holde skorpa bløt nok for at gulrota skal klare å bryte skorpa er aktuelt. Les mer om tiltak under:

Les mer ›
Forrige side 1 2 Neste side