Vår- og slåttonn er en travel periode med mye som skal gjøres på kort tid. God planlegging og klargjøring av utstyr i god tid er viktig for å unngå stress og uønskede hendelser når det står på som verst. Gjør det til en vane å tenke “hva hvis” - rett og slett en helt enkel risikoanalyse. Da er du bedre forberedt hvis noe skjer, samtidig som at risikoen for at noe galt skal skje reduseres fordi du er mer bevisst.

Husk også å ta deg pauser underveis, og tid til mat og hvile. Det er med på å styrke konsentrasjonen, og reduserer risikoen for uhell.

Bruk setebeltet for din egen del - og for de du der glad i

De siste 15 årene har i gjennomsnitt to personer mistet livet hvert år fordi de har kjørt traktor uten å bruke setebelte. Det skal så lite til før det går galt, men skal så lite til å hindre fatalt utfall. Lovverket krever at du bruker belte, men aller viktigst: Gjør det for din egen del, og for de du er glad i!

Husk at også eventuell passasjer bruker belte. Hvis du har med barn i traktoren: Det er ingen spesielle krav til barnesete i traktor. Bruk sunn fornuft, og finn en trygg løsning som fungerer hos deg. Uansett skal det aldri være flere i traktorhytta enn der er setebelte til.

Senk frontlasteren

Et siste råd: Senk frontlasteren så lavt som mulig. Eventuell redskap skal være parallelt med bakken. Ikke kjør med pigg, spyd eller gaffel framme, hvis ikke denne kan felles opp under kjøring langs veg.

Et praktisk tips er å stille opp traktoren med lasteren i den høyden du har tenkt å ha den i langs veg. Så kjører du personbilen bort til traktoren, front mot front, og sjekker om dette er en fornuftig høyde.

NLR Grasvettreglene

NLRs grasvettregler gir råd og tips for bedre grovfôrproduksjon
NLR Grasvettreglene

Sammen finner vi gode løsninger for ditt bruk

Krevende tider krever god kunnskap. Med høye priser på gjødsel, maskiner, diesel, plast og mye annet må alt gjøres litt mer rett.

  • Justering av gjødslingsplan
  • Innstilling og bruk av sentrifugalspreder
  • Teig til teig-vurdering
  • Innstilling og bruk av slåmaskin, rive og annen redskap
  • Oppstartråd presisjonslandbruk

Vi er her for deg. Vi har kunnskapen og verktøykassa, og er alltid i nærheten.

JA, JEG VIL VITE MER OM TJENESTER INNEN GROVFÔR OG PRESISJONSLANDBRUK